Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Война

...
 Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Война
Коментари Харесай

Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна

 Конференцията за мир, която се организира в Швейцария, завърши

Война на Русия против Украйна продължава да предизвиква широкомащабно човешко страдалчество и заличаване и да основава опасности и рецесии с световни последствия. Това се споделя в заключителния текст на конференцията за мир в Украйна, която се организира в Швейцария, оповестява Нова телевизия.

Десетки страни поеха ангажимент да поддържат териториалната целокупност на Украйна. Приет беше документ, в който за страданията и разрушенията, породени от войната, се упреква Русия. Няколко присъстващи страни, измежду които Индия, Южна Африка и Саудитска Арабия, не го подписаха.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че се разисква провеждането на втората конференция за мир в Украйна.

" Важно е, че всички участници в тази среща на върха поддържаха териториалната целокупност на Украйна, тъй като без териториална целокупност няма да има дълготраен мир. Трите провокации бяха в детайли оценени по време на първата среща на върха за мир. Ядрената сигурност, продоволствената сигурност и освобождението на пандизчии и депортирани, в това число хиляди, хиляди деца, отвлечени от Русия. Що се отнася до договарянията, Русия може да стартира договаряния с нас още на следващия ден, без да чака нищо, в случай че се изтегли от нашата законна територия. Ето какво значи спазването на Устава на Организация на обединените нации ", съобщи Зеленски.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР